Комплекс базена у Tемерину омиљен и Новосађанима

ТЕМЕРИН: Од 1986. године када је отворен, комплекс базена у Темерину постао је омиљено место за летње предахе и расхлађење мештана из насеља темеринске општине, Бачког Јарка, Старог Ђурђева, Сирига, али и околине. Радо су овде увек долазили из Жабља, Госпођинаца, те Новог Сада. Посебности овог комплекса доприносе два базена с термалном водом, уз стандардни олимпијски базен, тако да посетиоци свих узраста, од најмлађих до најстаријих могу наћи свој простор за уживање и рекреацију.
т
Фото: Dnevnik.rs

Термални базени су атрактивни због лековите воде која помаже у лечењу дегенеративних, реуматских и кожних обољења, а откривена је давне 1914. године на имању једне од староседелачких темеринских породица. Ова вода специфична је по томе што садржи јод и сумпорна једињења, док је температура око 37 степени.

Комплексом управља Јавно комунално предузеће „Темерин”, а ове сезоне понуда на купалишту је обогаћена новим садржајима. 

- Инвестирали смо у нови инвентар - лежаљке, сунцобране, дечије игралиште, као и простор са песком, тобоганом и играчкама прилагођеним најмлађим посетиоцима - рекао је Жељко Џакула, директор ЈКП-а.

Посетиоци ове године посебно хвале уређење и хигијену на темеринским базенима. Комплекс поседује и одбојкашке терене који се користе током целог дана, као и понуду хране и пића, чиме се нуди услуга за комплетан ужитак, додаје Џакула.

Председник општине Темерин Младен Зец потврдио нам је да је са директором ЈКП разговарао о могућности да се,  уколико временски услови дозволе, купалишна сезона продужи, јер за то постоји велико интересовање.

- Ове године олимпијски базен на располагању је удружењима, спортским клубовима, школицама пливања, а понуда је обогаћена садржајима као што су одбојкашки турнири, журке и концерти. Оно што нас очекује 22. августа, јесу „Игре на води” које организује „Инвиктус”, удружење из Новог Сада, а генерални покровитељ је Туристичка организација општине Темерин – најавио је Младен Зец и поручио да су сви заинтересовани  добродошли да се такмиче, друже, забаве и уживају у остатку лета на темеринским базенима.

В. Х.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести