КОНЦЕРТ „НА БАЛУ У СТАРОЈ ПАЗОВИ“ Спектакл омиљених жанрова

СТАРА ПАЗОВА: У позоришној сали Културног центра око четиристо Пазовчана одушевљено је испратило у четвртак увече концерт „На балу у Старој Пазови”. 
a
Фото: privatna arhiva

Концертни спектакл „На балу“ конципиран је као изузетан динамичан след најлепших страница музичке историје, након Новог Сада, публици у Старој Пазови омогућио је Културни центар уз подршку Општине Стара Пазова.

Оркестар Војске Србије - уметнички ансамбл „Станислав Бинички”, под вођством диригента Дејана Савића наступио је у пуном саставу, те пратио солисте Зорицу Белић, лирски сопран и Жељка Андрића, баритон у извођењу вечито актуелних дуета и арија. 

- Срећна сам да сам у предивној позоришној сали у Старој Пазови учествовала у музичком спектаклу различитих жанрова. За рођендан Града Новог Сада у Градској концертној дворани извели смо овај програм евоцирајући успомене када су балови и музичка окупљања  били знаменита свечаност и прилика да људи уживају у најлепшим страницама музичке литературе и врхунским дометима уметника - каже оперски солиста мр Зорица Белић. - Стара Пазова одише културном разноликошћу и највећа радост је стварати у тренутку за људе који се радују уметности попут Пазовчана и који су спремни да искрено и са одушевљењем поделе своје утиске, мислим да је зато суштински и то једна својеврсна престоница културе тог дела Војводине.

Фото: privatna arhiva

Програмом који је прво изведен у Новом Саду, а затим и у Старој Пазови, са великим бројем извођача оживљене су најлепше странице романтизма и двадесетог века. Преплитали су се валцери, маршеви, увертире, арије, интермеца и најлепши љубавни дуети.

В. Х.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести