Конкурс Банатског културног центра „Сунчан дан”

НОВО МИЛОШЕВО: Банатски културни центар Ново Милошево у сарадњи са Центром за пружање услуга социјалне заштите у Кикинди организује први међународни Фестивал уметничког стваралаштва особа са сметњама у развоју и инвалидитетом под називом „Сунчан дан”.
Конкурс Банатског културног центра „Сунчан дан”
Фото: Конкурс Банатског културног центра „Сунчан дан”

За сада је расписан конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове особа са сметњама у развоју и инвалидитетом, а сам фестивал одржаће се у мају у Новом Милошеву.

На ликовном конкурсу могу учествовати појединци или институције које ће слати радове својих корисника старијих од 18 година. Тема, техника и формат су слободни, а шаљу се највише по три рада једног аутора, на адресу: Банатски културни центар, ЈНА 35, 23273, Ново Милошево. Потребно је да радови стигну до 1. маја. Исти услови важе и за литерарни конкурс.

Жири за оба конкурса радиће у саставу: Весна Станаћев, директор Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинда, Силвија Влаховић из Банатског културног центра и Адријана Благојевић из Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинда. Организатори ће припремити изложбу радова, наградити учеснике и штампати награђене радове у посебном зборнику. Фестивал уметничког стваралаштва особа са сметњама у развоју и инвалидитетом „Сунчан дан” се одржава у оквиру пројекта „Градови у фокусу, Министарства културе Републике Србије и Општине Нови Бечеј.

В. Х.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести