КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА МЛАДЕ ПОРОДИЦЕ Осам кућа вредних 9,5 милиона динара у четири села у општини Бачка Паланка за нови почетак

БАЧКА ПАЛАНКА: Још осам младих породица добило је бесповратна средства за куповину куће с окућницом у селима општине Бачка Паланка.
1
Фото: Општина Бачка Паланка

Куће, које су обезбеђене на конкурсу Министарства за бригу о селу налазе се у Пивницама, Новој Гајдобри, Товаришеву и Парaгама, а данашњем потписивању уговора присуствовао је заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански.

Укупна вредност осам нових кућа са окућницом износи 9.585.000 милиона динара.

Власници нових сеоских имања у четири бачкопаланачка села постаће Сања Кукић, Александар Влчек, Данијела Јаничић, Катица Јованов, Николина Ковач, Сузана Лукић, Снежана Анастасијевић, Зоран и Ивана Субић.

Председник општине Бранислав Шушница истиче да Бачка Паланка спада међу лидере по броју младих који су добили бесповратна средства за куповину куће на селу. Са нових осам уговора, укупно је 138 породица и појединаца обезбедило кућу с окућницом преко конкурса Министарства за бригу о селу у селима на територији Бачке Паланке.

- Изуетно смо задовољни што је захваљујући одговорној и посвећеној политици Владе Србије и Министарства за бригу о селу још осам младих успело да реши стамбено питање добијањем новца за куповину куће на територији наше општине. Бачка Паланка се позиционирала као средина која је као животна дестинација привлачна великом броју младих људи – казао је Шушница.

Он је нагласио да подршка коју обезбеђују младима, обострано је корисна и значајна.

– Млади добијају прилику да реше једно од најважнијих егзистенцијалних питања, а с друге стране на тај начин се подстиче развој локалне економије, јер се младима пружа прилика за започињање сопственог посла или пољопривредне активности – закључио је председник општине Бачка Паланка.

Право учешћа на конкурсу за куповину кућа с окућницом имају млади до 45 година старости, било да су брачни и ванбрачни парови или појединци. За програм куповине сеоских кућа  Министарство је ове године предвидело 500 милиона динара.

Према пропозицијама Конкурса, локалне самоуправе имају обавезу да процене вредности некретнина, гарантују ваљаност података у конкурсној документацији, и уплаћују средства на рачун продавца сеоске куће и окућнице. Нови власници се обавезују да десет година не могу отуђити, издати у закуп или уклонити некретнину. Трошкове осигурања сносе сами, а током десетогодишњег периода кућа не може бити предмет залоге или хипотеке.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести