Лабан: Пензионери снабдевени пакетима помоћи          

„Народна скупштина Србије укинула је ванредно стање и тиме смо се вратили у нормалан живот, али то не значи да неке мере уведене током борбе са корона вирусом неће остати на снази. Апелујем, зато, на наше суграђане да се и даље  придржавају мера које је Влада прописала, а које су још увек на снази, јер вирус није ишчезао“, рекао је Богдан Лабан, градоначелник Суботице, у обраћању јавности поводом укидања ванредног стања.
Gradonacelnik Subotice Bogdan Laban
Фото: ТВ Суботица

У таквој ситуацији, подвукао је, потребно је да будемо дисциплинованији него што смо икад били и да у свим контактима држимо одређену дистанцу, носимо маске и рукавице. Брига о нашим наjстаријима и даље је примарна, јер су управо они  најрањивија категорија.

Упитан да ли су пензионери који имају нижа примања добили обећану помоћ града, он је нагласио:

„Окончали смо поделу пакета и снабдели близу 15.000  наших најстаријих суграђана, односно пензионера чија су примања испод 30.000 динара. Пакети  су садржали основне животне намирнице и подељени су преко волонтера по Месним заједницама, на кућне адресе нашим пензионерима. Са близу 2.000 пакета снабдели смо и најугроженије, односно најсиромашније породице. Подељено је, такође, око 30.000 литара натријум-хипохлорита за дезинфекцију површина како нашим грађанима, тако и образовним  установама и установама културе, институцијама и јавним предузећима. Преко 10.000 маски и око 5.000 пари рукавица поделили смо нашим грађанима који су нам се обратили за помоћ“, прецизирао је градоначелник Суботице.

Фото: ТВ Суботица

Установе социјалне заштите, приватне геронтолошке центре и Удружења грађана у области социјалне заштите Град је, такође, снабдео заштитним маскама и средствима за дезинфекцију, упоредо радећи на свакодневној и  појачаној дезинфекцији јавних површина, посебно оних најфреквентнијих и оних у околини здравствених установа у установа у којима бораве стари.

Сигуран у намери да се у пуној мери настави са мерама на заштити здравља наших суграђана у наредном периоду, он је подсетио да ће то бити дуготрајан задатак без обзира на чињеницу да се морамо окренути послу, подизању привреде и наставку развојне политике коју Суботица води.

Фото: ТВ Суботица

„Брига о заштити здравственог стања својих суграђана биће један сегмент сталног задатка у настојањима да живот Суботичана учинимо што квалитетнијим“, напомиње Лабан и наглашава да победа још није проглашена.

„Близу ње смо, и у овом тренутку најважније је да  почнемо да радимо, уз све мере опреза, како бисмо омогућили бржи економски опоравак и раст.“

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести