Лажи о зрењанинској води у тужилаштву у Београду

ЗРЕЊАНИН: Случајем ширења лажних вести да је вода из градског водовода у Зрењанину пуна канцерогених честица бавиће се тужилаштво у Београду, сазнаје „Дневник”.
cesma u titelu FF-M0482
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Наша сазнања су и званично потврђена у Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

– Након провера основног јавног тужиоца у Зрењанину, које су спроведене путем Подручне полицијске управе, те утврђивања свих релевантних чињеница, а све у вези с изношењем лажних вести да је вода у градском водоводу загађена канцерогеним честицама, односно метаном, кривични предмет уступљен је на даље надлежно поступање Вишем јавном тужилаштву у Београду – Посебном одељењу за борбу против високотехнолошког криминала – саопштио је зрењанински основни јавни тужилац Младен Вујин. – То тужилаштво ће наставити поступак у вези с почињеним кривичним делом.

Вујин је претходно саопштио да је формирао кривични предмет због сумње да су у радњама, за сада непознатих особа, остварени сви битни елементи кривичног дела изазивања панике и нереда, због ширења лажних вести о води.

Подсетимо, последњих дана се друштвеним мрежама ширила лажна вест да је вода из градског водовода у Зрењанину пуна канцерогених честица. У тој поруци, која је имала за циљ да узнемири јавност, дословно пише: „Немојте пити воду са чесме наредна два дана. Просуо се метан грешком, пун канцерогених честица. Сад ми је јављено с више страна, водовод и начелник полиције… Као до среде. Прослеђуј даље да се што више људи информише”.

Овим поводом огласило се и ЈКП „Водовод и канализација”, које је саопштило да су наводи из поруке апсолутно неистинити.

„Пошто је у питању најгрубље узнемиравање јавности и ширење панике пласирањем лажних и нетачних информација, што спада у кривично дело изазивања панике и нереда, случај је пријављен Полицијској управи Зрењанин”, наводи се у саопштењу „Водовода”.      

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести