Лепа Зрењанинка Марија на избору за Мис планете Земље

ЗРЕЊАНИН: Млада Зрењанинка Марија Никић, модел, друга пратиља мис Србије и сликарка која је својевремено у Културном центру Зрењанина, са сестром Андрејом, приредила прву самосталну изложбу радова, отпутовала је на Филипине, где ће представљати нашу државу на избору за Мис планете Земље.
marija nikic
Фото: Dnevnik.rs

У питању је треће најпрестижније такмичење у свету и оно за циљ има да упозори на опасности које прете животу на овој планети, еко-системима и урбаним зонама, услед развоја индустрије, повећања потрошње енергије, глобалног загревања и климатских промена.

Искрено се надам да ћу на такмичењу за Мис планете Земље успети да на најлепши могући начин представим природне лепоте и богатсво града Зрењанина и целе Србије, поручује за „Дневник”, са Филипина, Марија Никић.

Када је реч о првим утисцима из ове нама далеке земље, Марија каже да је веома занимљиво када упознате све особе са којима сте пре тога комуницирали само преко телефона.

Девојке су дивне, дружељубиве, ових дана доста времена проводимо заједно и стварно се одлично слажемо. Помало учимо и језике, размењујемо искуства и причамо о разликама у културама, што нам је такође интересантно, говори наша саговорница.

Марија има и пријатеље Филипинце, са којима је комуницирала преко Фејсбука. Чекали су је на аеродрому, али су се некако мимошли, па су после послали букет на рецепцију хотела у којем је одсела, а недуго после тога их је коначно и упознала уживо.

Филипинци су изузетно гостољубиви и фини људи. Обожавају изборе за мис и прате такмичарке, као и сва дешавања у вези њих. Пре финалног избора имамо разна мања такмичења, попут такмичење талената, затим у купаћем костиму, у вечерњим хаљинама... Трудимо се да присуствујемо на што више догађаја, а исто тако да испратимо активности из области екологије, прича Марија, додајући да је финално такмичење 4. новембра у Манили.

Као још једну занимљивост, она издваја то да прослава Божића на Филипинима траје најдуже и да почиње већ од 1. септембра, тако да по хотелима већ има окићених јелки.

Ж. Балабан

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести