ЛСВ тражи оставке због урушавања крова позоришта у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) саопштила је данас да је обрушавање дела крова Народног позоришта "Тоша Јовановић" у Зрењанину само још један од бројних примера неспособности локалне власти и истакла да одговорни за дешавања у позоришту морају поднети оставке.
Počela rekonstrukcija Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ foto: Dnevnik.rs
Фото: Почела реконструкција Народног позоришта „Тоша Јовановић“ фото: Дневник.рс

Из ЛСВ наводе да зграда овог позоришта представља културно добро, односно споменик културе у склопу просторно културно-историјске целине „Старо језгро Зрењанина“ и да је небрига коју према њој показује локална власт довела до обрушавања крова крајем 2020. године.

Додају да је пре 14 месеци кров поправљен, али је издржао свега годину дана.

Народно позориште „Тоша Јовановић“ саопштило је да је због обрушавања унутрашњег венца кровног покривача на десној страни сцене према дворишту позоришта, изнад цугова, Велика сцена овог позоришта привремено затворена за употребу од четвртка, 5. маја.

"Како не би била угрожена безбедност запослених и публике, од стране грађевинске инспекције наложено је да се сцена не користи све док се не уклоне оштећења", наведено је у саопштењу позоришта, уз информацију да се због тога представе овог викенда отказују.

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести