Љуљашка и за мале Моношторце

СОМБОР: Сомброски комуналци, радници радне јединице „Механизација и одржавање“, овдашњег ЈКП „Зеленило“, наставили су опсежни пројекат изградње нових и и реконструкције постојећих дечјих игралишта у Сомбору и околини.
Sombroski komunalci nastavili gradnju dečjih igrališta  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сомброски комуналци наставили градњу дечјих игралишта  Фото: Дневник.рс

Ових дана креирају нови забавни и рекреативни кутак за малишане у Бачком Моноштору, у парку крај месног  фудбалског стадиона, на месту где се налазило старо игралиште. Грађевински оперативци „Зеленила“ су најпре демонтирали и уклонили справе на постојећем, девастираном игралишту, затим су обавили радове на ископу земље и уграђивању бетонске подлоге, након тога је уследило постављање нових справа за разоноду.

На игралишту су постављени љуљашка, клацкалица, тобоган, вртешка и пењалица, а нови безбедан простор за игру малишана  ће бити отворен за неколико дана, односно када стврдне бетонска подлога. Овим потезом се замашна акција сомборских комуналаца, изградња или обнова постојећих сомборских сеоских игралишта, не завршава, пошто ће „Механизација и одржавање“ обновити игралишта и у Колуту и Ранчеву, салашком насељу код Сомбора.  

М. Мћ

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести