Малишани из Беочин Села наручили поклоне од Деда Мраза

БЕОЧИН: Вртић „Бубица” у Беочин Селу, један од седам објеката Предшколске установе „Љуба Станковић” из Беочина, има 56 уписаних малишана ове године. Васпитачица Љубица Ђурић каже да су малишани распоређени у две групе.
deca vrtic
Фото: Dnevnik (Jelena Ivanović)

Долазе нам празници, па смо имали фотографисање с Деда Мразом, на ком је било и радости, али мало и суза, каже васпитачица и додаје да су ових дана имали приредбу за „испраћај јесени”, а увелико спремају новогодишњи програм у сарадњи с Удружењем жена из Беочин Села.

Спремамо, најављује наша саговорница, заједнички Новогодишњи базар који ће посетити родитељи, али и остали грађани и увек буде свечано и лепо.

Вртић ради од 6 до 16 часова, деца имају три оброка, доручак, ужину и ручак, али и поподневну „дремку” од сат времена, након које настављају са дружењем и игром.

Малишане смо затекли за време ужине, током које су се у сласт јеле наранџе, а на питање шта желе од Деда Мраза, чули смо разне одговоре.

Тако нам је петогодишња Дуња рекла да жели тротинет у розе боји, а Сенка се сложила с њом. Вукашин жели много поклона, а ни друга деца нису остала замишљена, свако је знао шта жели, као и да Деда Мраз живи на Северном полу.

И васпитачица је имала жеље, те је од председника Савета месне заједнице Петра Матића наручила телевизор, јер деца гледају цртане на старом, као и обавезне новогодишње пакетиће за малишане.

Сала вртића је и месна сала за прославе, тренутно украшена празничним мотивима, преосталим од фотографисања са Деда Мразом и налази се у склопу зграде Месне заједнице, коју је локална самоуправа реновирала прошле године, јер је била у изузетно лошем стању.

М. Стакић

Пројекат „Јавни интерес у Беочину” реализовала је „Панонија медиа” уз подршку „Дневника”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести