Мештани Башаида траже кружни ток за већу безбедност

БАШАИД: Челници Кикинде наставили су праксу да се седнице Градског већа одржавају у селима, па су градоначелник Кикинде Павле Марков, чланови Градског већа и секретари из градске управе боравили у Башаиду, са жељом да се на лицу места упознају са конкректним проблемима који тиште становнике тог села.
1
Фото: Град Кикинда

Мештани су били у прилици да поставе питања и добију одговоре из прве руке, па су се одазвали у великом броју.

Градоначелник Марков је уочио да житељи наших села имају сличне проблеме и прецизирао да се више житеља Башаида интересовало када ће се изградити фекална канализација, као и за друга инфраструктурна улагања у месту.

- У деловима града у којима не постоји канализација, мрежу ћемо градити новом методом. Када у наредне две и по године окончамо тај посао, моћи ћемо ту методу да применимо и у нашим селима. Ускоро ће почети израда пројектне документације за изградњу фекалне кланализације у Мокрину, а потом ће се радити и за остала села. Месне заједнице су нам исто толико важне колико и град - категоричан је Марков.

Он је нагласио да је локална самоуправа посвећена решавању комуналних и других проблема у свим селима. У плану је замена водоводне мреже, чим се за то стекну услови, а за уређење и чишћење дивље депоније издвојена су средства из градске касе и надлежног покрајинског секретаријата.

Председник МЗ Башаид Бојан Микалачки сматра да су овакви непосредни контакти челника Града Кикинде и мештана села веома добри, а таквог су мишљења били и Спасенка Вујић и Зоран Сараволац. Они су се интересовали када ће се побољштати безбедност ђака и осталих у саобраћају, јер је централна сеоска улица веома фрекветна. Реч је о путу од Кикинде према Зрењанину. Мештани су предложили да се изгради кружни ток на улазу у Башаид из правца Зрењанина, јер је то једна од црних тачака на овој саобраћајници. Одговорено је да је за пројекат изградње кружног тока издвојено 1,5 милиона динара, те да се преговара са ЈП „Путеви Србије” у чијој је надлежности пут, да би се у најскорије време изградио кружни ток.

Што се тиче улагања у Башаиду, предвиђено је да се заврши санација пута у Улици 4.октобар, а у другој половини јула уредиће се пијаца у центру села и тротоари. Такође, спремна је пројектна документација за вишенаменски спортски терен у дворишту башаидске Основне школе „1.октобар”.

М. Митровић

Фото: Град Кикинда

Пројекат „Кикинда објективно“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести