Министарство улаже у обнову кањишког вртића Сунчица

КАЊИЖА: Дечији вртић „Сунчица” у Кањижи из састава Предшколске установе „Наши бисери” биће обновљен у оквиру пројекта енергетске ефикасности, захваљујући заједничком улагању Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и локалне самоуправе.
М. Митровић/Вртић „Сунчица” у Кањижи
Фото: М. Митровић/Вртић „Сунчица” у Кањижи

Општински челници саопштили су приликом обиласка вртића да је за планиране радове укупне вредности 17,6 милиона динара министарство издвојило 12,5 милиона динара или 70 одсто, док кањишка општина учествује са 5,1 милиона динара.

Вртић „Сунчица” који похађа 47 малишана последњи пут обнављан је пре десетак година, па су неопходни радове који ће обезбедити комплетну енергетску ефикасност и боље услове за боравак деце и рад запослених. Заменик председника општине Небојша Ракић каже да ће се урадити нови систем грејања са топлотним пумпама, заменити столарија, обновиће се фасада и обавити комплетно унутрашње кречење објекта. Ракић подсећа да је у претходном периоду обновљен кањишки вртић „Маслачак”, а у плану су улагања и у остале вртиће.

- У току је расписивање јавне набавке за радове на објекту вртића „Сунчица” и они треба да се обаве у року од 90 дана - најавио је Ракић.

Председник општине Роберт Фејстамер је додао да је у плану и обнова игралишта у дворишту, што се жели остварити у сарадњи са Националним саветом Мађара.

Пошто овај вртић ради и у току лета, збрињавање деце у дневном боравку и јаслицама ће се организовати у централном објекту Предшколске установе „Наши бисери” у Карађорђевој улици, а за јаслени узраст у вртићу „Маслачак”. ПУ „Наши бисери” има 11 вртића у насељима кањишке општине, од којих су три у Кањижи, а остали су у селима од Малих Пијаца до Орома.  Директорна установе Ибоља Веселинов каже да је у школској години која је на измаку у 34 групе обухваћено 550 деце.

Упис малишана за наредну школску годину је обављан од 18. до 25.маја и према речима директорке Веселинов места има за све, а да они који су пропустили прилику да упишу децу у предвиђеном року то још могу да учине.  

М. Митровић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести