Млади кулинари у Руми се надметали у припремању посне трпезе

РУМА: Креативно-кулинарска манифестација „Дан посне хране” по 13. пут одржана је у румској Средњој стручној школи „Бранко Радичевић”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Ученици су још једном демонстрирали своје кулинарско умеће, а ове године су пођеднако добро припремили и слатка и слана посна јела.

У манифестацију су били укључени ученици свих разреда из угоститељских смерова. Ове године школа је проширила кухињу како би већи број ученика могао да је користи истовремено, а према најави Мирка Зрнића, директора школе, следеће године ће можда бити проширен и ресторан.

- За све то имамо подршку локалне самоуправе што нам је веома битно, јер из сопствених средстава не бисмо могли све то да урадимо – истакао је Зрнић.

Професор кулинарства у овој школи Борислав Димковић поносан је на своје ученике који су понудили квалитетно припремљана јела .

- Деца су показала креативност, вештину, спретност, али и стрпљење, тако да је крајњи резултат одличан. Посна јела по свом садржају могу бити доста калорична, зато ми као кувари морамо да знамо да селектујемо одређене намирнице и као такве да их употребимо да би један оброк могао да буде пуновредан – објаснио је професор Димковић.

Ученици ССШ „Бранко Радичевић” опет су потврдили да трпеза и у време поста може бити шарена, разноврсна и примамљива, а да у њој нема меса, јаја или млечних производа.

Љ. М.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести