Мушкатле преплавиле бечејску „Погачу”

БЕЧЕЈ: После мартовског, прва два дана ове недеље билоје априлско издање Пролећне цветне пијаце у Бечеју, а 9. и 10. маја предстоји и треће издање.
2
Фото: В. Јанков

Постало је уобичајено да се организују репризе и пролећне и јесење манифестације, а за, спортским жаргоном речено, хер-трик има додатни разлог.

- Ове године обележавамо 15. рођендан и због тога смо желели суграђане да почастимо са три манифестације. Прва је имала више од 100 излагача, априлска нешто више од 60, а верујемо да ће и мајска бити масовна. Послужило нас је време и сви смо задовољни - наглашава председница Удружења грађана „Бибер“ Миомира Машић Остојић.

Поменуто Удружење је идејни творац атрактивне манифестације, а од пре неколико година имају партнера у Туристичкој организацији Бечеј, па је све лакше. Не мењају место одржавања, јер је централни градски трг, популарна бечејска „Погача“, идеалан простор и за излагаче и за посетиоце.

А што се тиче асортимана, доминира цвеће, мушкатле посебно, има садница зимзеленог и листопадног дрвећа, баштенске опреме, од ситног алата за собно узгајање цвећа, до великих косилица за траву. Изложени су и занатски производи, биљни мелеми и чајеви, бомбонyије, грнчарија, дрвена галантерија, ручно прављени накит, текстилна трикотажа, затим месарски и млечни производи, а има и домаћих вина, сокова и ракије.

        Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести