На деоници Врбас-Србобран возила наизменично

ВРБАС: Због ревитализације пута између Врбаса и Србобрана  затворен је  за саобраћај део од раскрснице са Улицом Миливоја Чобанског до раскрснице према Србобрану.
1
Фото: vrbas.net

Радови у том делу требало би да буду готови до 1. октобра, када ће се прећи у другу фазу ревитализације, која подразумева радове у делу према Србобрану, од наведене раскрснице до петље на ауто-путу. Из Полицијске управе у Врбасу апеловали су на возаче да прилагоде брзину кретања условима на путу. Ових дана се ради и на путу према Србобрану, али потпуна обустава још увек није на снази већ се саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила.

По завршетку земљаних радова, ревитализација коловоза у дужини од 9,5 километара од изласка из Србобрана у правцу Врбаса до почетка Улице Ивана Милутиновића у Врбасу, подразумева израду доњег и горњег носећег слоја, израду хабајућег слоја од асфалт бетона са битуменом, као и цементом стабилизованог носећег слоја поступком хладног рециклирања на лицу места.

Радове изводе Конзорцијум „Војпут“ из Суботице и „Југокоп–Подриње“ из Шапца. Започети су крајем маја, а рок за њихов завршетак је десет месеци. Ревитализацију коловоза финансира  ЈП „Путеви Србије”, које је предвидело и реконструкцију коловоза  од Врбаса ка Кули, и деоницу пута која иде кроз Кулу до изласка из Куле према Црвенки.Ти радови биће  актуелни догодине.  

З. Д.

 

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести