На реду реконструкција хоргошке амбуланте

ХОРГОШ: Обновом Здравствене станице у Хоргошу наставља се реконструкција објеката Дома здравља Кањижа на подручју кањишке општине.
Zdravstvena stanica u Horgošu Foto: M. Mitrović
Фото: Здравствена станица у Хоргошу Фото: М. Митровић

Директорка Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи најавила је да ће након адаптације амбуланте у Орому, наредних дана бити завршена реконструкција амбуланте у Малим Пијацама, а започети радови на згради у Хоргошу.

Због радова на обнови Здравствене станице, амбуланте су од уторака привремено пресељене у зграду бивше апотеке у Жељезничку улицу број 3, где ће се здравствене услуге мештанима Хоргоша пружати наредна три месеца, до када ће Здравствена станица бити у новом сјају.

Док трају радови на Здравственој станици (на слици), мештани ће код лекара ићи у зграду бивше апотеке

„У циљу пружања квалитетне здравствене заштите мештанима посвећује се велика пажња адаптацији зграда Дома здравља Кањижа у свим насељеним местима“, изјавила  у Хоргошу директорка ДЗ Кањижа Каролина Ђолаи.

Средства за радове на реконструкцији зграде Здравствене станице у Хоргошу у износу од 10,7 милиона динара обезбеђена су из републичког буyета, док ће из буyета општине Кањижа бити обезбеђено 3,5 милиона динара за нови систем централног грејања,

По завршетку радова у Хоргошу, директорка Ђолаи је најавила да предстоје улагања у реконструкцију амбуланти у Трешњевцу, Војводи Зомоњићу и Адорјану.

       М. Мр.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести