НА ТЕРИТОРИЈИ ПАНЧЕВА УРАЂЕНО 90 КИЛОМЕТАРА ПУТЕВА За сређивање су на реду и улице Глогоња

ПАНЧЕВО: Кроз пројекат јавно приватног партнерства у току су радови у Банатском Новом Селу, Омољици, Старчеву, Јабуци и Долову, а радови су завршени у Банатском Брестовцу и Качареву.
а
Фото: Град Панчево

Ових дана завршено је асфалтирање Партизанске улице у Глогоњу, у дужини од 350 метара, као и Тамишке улице у дужини од 1.000 метара.

Тим поводом је градска менаyерка Панчева Маја Витман обишла нове путеве, истичући да је у том месту урађено девет улица. Како каже, још треба да се заврше банкине од каменог агрегата ширине пола метра како у Партизанској, тако и у Тамишкој улици.

– Свакако, овде нећемо стати, јер у Глогоњу има још захтева за радове, које ћемо радо извести. До сада смо овде извели радове у Млинској улици, затим у 1. маја, ЈНА (од Ослобођења до насипа на Тамишу), као и 8. марта, у Пролетерској, 4. октобра, 29. новембра и Тамишкој. А завршавамо радове у Партизанској улици – изјавила је Витман, додавши да је ово још једна фантастична година по питању путне инфраструктуре у граду и насељеним местима.

Витман подсећа да од самог почетка године до данас нису стали са радовима, реализовани су велики инфраструктурни пројекти, а други се приводе крају попут радова у Патријарха Чарнојевића, а ни ове године нису изостали радови у насељеним местима.

- Захвални смо подршци са виших нивоа власти на изузетној сарадњи и суфинансирању која су нам опредељена, али исто и веома задовољни вођењем политике на локалном нивоу. У сарадњи са градоначелником Александром Стевановићем опредељена су средства у буџету града за асфалтирање улица у насељеним местима. Можемо се похвалити да пратимо политику нашег председника Александра Вучића и да смо у току три године путем пројекта Јавно – приватног патнерства, на територији Панчева и насељених места асфалтирали 176 улица, односно скоро 90 километара пута – поручује градска менаyерка.

У претходне три године рехабилитовано је око осам километара пута само у Глогоњу, што је доказ да се вишедеценијски проблеми могу решити ако се има јасна стратегија и води рачуна о равномерном улагању.

Фото: Град Панчево

– Похвалила бих мештане Глогоња који су у сарадњи са својом Месном заједницом препознали приоритете. Захвални смо им на разумевању и стрпљењу које су имали током извођења радова – поручила је Маја Витман.

Председник МЗ Глогоњ Славко Јовановски рекао је да су на неке од инвестиција њихови суграђани чекали и дуже од пола века, а захваљујући пре свега одговорном приступу решавања таквих проблема, уз добру сарадњу градске власти са Месном заједницом успели су за три године да добију толико асфалтираних улица.

– Захваљујући пре свега улагањима у путну инфраструктуру, али и другим инвестицијама и пројектима, успели смо драстично да поправимо слику о нашем селу. Грађани то виде. Остало је још јако мало посла како би цело село било асфалтирано. Остале су још улице Жарка Зрењанина, Утринска и кракови улица ЈНА, као и Ослобођења и Бориса Кидрича, што ће такође бити урађено – истиче Јовановски, замоливши становнике тих улица да буду још мало стрпљиви.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести