Након апела мештана, мигранти склоњени из Таванкута и Љутова

СУБОТИЦА: Након апела мештана Горњег и Доњег Таванкута и Љутова, који су тражили већу заштиту државе због великог броја миграната у њиховим насељима, суботичка полиција је појачала број патрола, које су у протеклих неколико дана у тим местима затекле 22 мигранта и сместили их у Прихватни центар у Суботици.
Tavankut Foto: Dnevnik.rs
Фото: Таванкут Фото: Дневник.рс

Након више месеци, становници околних суботичких насеља, коначно могу да одахну.

Кажу, петиција коју је за три дана потписало око 2.000 житеља Доњег и Горњег Таванкута и Љутова, уродила је плодом.

Сада их даноноћно чувају полицијске патроле и на улицама ових малих пограничних насеља, додају, готово да и нема миграната.

У пограничном појасу од Бајмока, Таванкута до Хајдукова и Бачких Винограда свакодневно патролира више екипа одељења полиције и по две екипе саобраћајне и граничне полиције.

Контролишу се и такси превозници, како би се утврдило да ли у ова места довозе избеглице.

Овакве активности наставиће се интензивно и у наредном периоду, истакао је заменик начелника одељења ПУ у Суботици, Душан Савић, и навео да неће изостати ни сарадња са локалном самоуправом, Комесаријатом за избеглице и волонтерима из Црвеног крста који брину о мигрантима.

Акција појачане контроле лица претходних дана спроведена је и на територији суботичке МЗ Макова Седмица, градској Железничкој станици, као и у Хајдукову, где је затечено 43 мигранта, који су такође након извршених провера смештени у Прихватни центар у Суботици.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести