Наредног понедељка отвара се базен у Оџацима

ОЏАЦИ: Почетак сезоне купања на отвореном базену у Оџацима планиран је тек за 22. јун, а извесно је да ће се овогодишња сезона разликовати од претходних по појачаним санитарним и хигијенским мерама заштите због пандемије коронавируса.
Радио Оџаци/ Мирослав Станковић
Фото: Радио Оџаци/ Мирослав Станковић

- Придржавамо се свих смерница за купање на отвореним базенима које су донели Институт за јавно здравље Војводине и Црвени крст Војводине и пратићемо како се оне буду мењале. На уласку у базен биће истакнуте све мере које се морају поштовати – потврдио је директор Спортског центра Оџаци Мирослав Станковић. - Према сада важећим смерницама, дистанца између купача ће морати да буде метар и по, а важиће како за базен тако и простор око њега.

Купачи неће смети да прилазе спасиоцима на удаљеност мању од два метра. Радиће се чешћа дезинфекција лежаљки и санитарног чвора. Забрањено је уношење лопти, „мишића” и других реквизита, али то се на оџачком базену поштовало и ранијих сезона.

Припреме за нову купалишну сезону кренуле су на време и приводе се крају ових дана, уз паузу која је била због проглашења ванредног стања. Базен ће спремно дочекати почетак овогодишње сезоне купања захваљујући и чињеници да су претходних неколико година реализоване значајне инвестиције на том спортском објекту.

- Пред ову сезону урадили смо генерални ремонт филтернице и друге опреме, а на самом базену сваку плочицу смо очистили и опрали хлороводичном киселином. Похвалио бих раднике који раде на сређивању базена, јер то није лак посао, а они су га урадили у рекордном времену – рекао је Станковић, додајући да је уређена околина базена, укључујући и оближњи комплекс спортских терена Шумице.

Из оџачког Спортског центра поручују да ће као и ранијих сезона квалитет воде у базену бити одличан и апелују на посетиоце да са собом носе сопствена средства за хигијену, туширају се пре и након коришћења базена, држе прописану дистанцу, као и да поштују све друге мере заштите.

Планирано је да сезона купања потраје до 31. августа, уз цене које су остале на нивоу прошлогодишњих. У врелим летњим ноћима планира се и организација ноћног купања.

В. Х.

Славиша
15.06.2020 • 12:40
Ово је један од показатеља успешне политике градске власти,општине Оџаци.Само кад се сетим једне чињенице,да је давних '70 година у месту Алекса Шантић,отворен нови олимпијски базен,тада га није имао ни Сомбор,а да не говоримо о другим селима,преко викенда је знало бити по више хиљада купача,да бих данас тај исти базен,изгледао као руина,што је довољан доказ о "бризи"надлежних из како општине тако и МЗ.Кад ово пишем,желим да истакнем једну чињеницу која је допринела таквом стању,наиме,док је пољ.комбинат Алекса Шантић,био самосталан,новац се улагао у спортске садржаје,као усталом и овај у Оџацима,да бих након тога политичке структуре из Сомбора,ставиле своју "шапу", на тај комбинат,и на његове послове,да бих га довеле до чега су га довеле,до стечаја.Тако да се млади и уопште грађани,могу само да диве и поздраве,успешности општинске власти Оџаци.
Santic
23.07.2020 • 00:40
E tuga je to sta se dozvolilo onakav kombinat sa preko 6.000 hektara zemlje nekoliko stotina zaposlenih a racunajuci da selo nije imalo vise od 1800 stanovnika fakticki 85% sela je zivelo od kombinata koji se morao unistiti
A Somboru je ostala jedna uspomena od D.P.P. Aleksa Santic-a a to je Uljara
EUR/RSD 117.5845
Најновије вести