Недеља за полумаратон

СОМБОР: Због најдуже традиције уличних трка које непрекинуто организује Сомбор се може звати и балканским Бостоном.
д
Фото: Промо

За недељу, 8. мај најављено је 42. издање Сомборског Интерспорт полумаратона градским улицама. Велику спортску манифестацију најавили су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, представници Атлеског рекреативног клуба „Сомаратон“ и чланица Градског већа за област омладине, спорта, деце и здравства Антонија Нађ Косановић.

- Преко 850 такмичара је пријављено за Сомборски Интерспорт полумаратон, међу њима и неки од бивших победника ове трке, као и тркачи који су данас у најбољој форми, тако да ће Сомбор послати једну лепу слику у недељу из нашег града – рекао је Антонио Ратковић. -  Као и претходних година, трчаће се полумаратон на 21километар, одржаће се трка на седам и штафета три пута седам километара, као и оно што је наинтересантније и најзабавније, односно трка за наше најмлађе.

Градоначелник се захвалио организаторима, с обзиром да је цела организација овакве једне манифестације била веома напорна и захтевна, а остало је још да и време послужи како би у недељу сви уживали у трчању сомборским улицама. Ратковић је позвао суграђане да у недељу од девет часова подрже малишане, а од 10 часова такмичаре у најстаријој сомборској уличој трци.

Испред организационог тима Дамир Марковић истакао је да је све спремно за одржавање 42. Сомборског Интерспорт полумаратона.

- Након ове двогодишње паузе могу да кажем да смо као организатори били више него мотивисани да трку припремимо боље него до сада. Трчаће се више него пре центром града. Желели смо све лепоте града Сомбора да приближимо тркачима,  како се ми шалимо, ова трка можда неће бити најбржа, али да кажемо жаргонским речником Формуле 1, ово ће бити српски Монте Карло, тако да ћемо, поред сомборских венаца трчати улицама Вељка Петровића, Николе Вукићевић, Радишићевом, Коњовићевом, Партизанском, Соње Маринковић, прелепим платоом испред Жупаније, тако да стварно мислим да ћемо сви уживати и бити поносни на наш град. Оно што је можда победа и пре почетка је да ће 200 тркача из самог Сомбора трчати ову трку - поручио је Марковић.

Сомборски полумаратон ове године трчаће се измењеном трасом, старт је на улици Краља Петра И, а трка се наставља кроз Венац Радомира Путника, улицу Николе Вукићевића, Вељка Петровића, Венац Живојина Мишића, Видовдански трг, Радишићеву улицу, Милетићеву, Венац Радомира Путника, Коњовићеву, Партизанску, Хајдук Вељка, Милоша Обилића, па Венац Живојина Мишића, улицу Соње Маринковић и кроз Парк хероја до циља.

М. Мћ

EUR/RSD 117.4015
Најновије вести