Ноћ младог вина у Чуругу

Манифестација „Ноћ младог вина“ одржана је током викенда у Чуругу, у организацији  Удружења винара, виноградара и воћара „Бороњ“.
с
Фото: Dnevnik.rs

Вина донета на оцењивање сви су могли да дегустирају. На процени су била млада вина, из овогодишње бербе, у категорији белих, розе и црвених вина.

Награду за најбоље бело вино освојио је Михаљ Барна из Темерина, најбоље розе вино је чурушко, из винарије Гавре Ботића, а у категорији црвених вина победник је Золтан Бохоцки из Темерина.

У Чуругу се одржава и манифестација „Диснотор за гурмане“, заказана за суботу, 24. новембар, у Просторијама Удружења виноградара, винара и воћара „Бороњ“, Николе Тесле 73. Ту манифестацију организује чурушко Удружење „Традиционално војвођански“, а реч је о свињокољу, у оквиру којег ће бити одржано такмичење у кувању паприкаша, топљење чварака, као и израда хурки и кобасица. Котизација стаје 3.000 динара, а у ту цену укључено је четири килограма меса, литар вина, сто и столице. Пријаве се могу послати до сутра на адресу: tradicionalno.vojvođanski@gmail.com или на број телефона 061/187-39-59. Покровитељ манифестације је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

М. Рашић

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести