Нова аутобуска стајалишта у местима кањишке општине

КАЊИЖА: Општина Кањижа настоји да побољша услова у селима, па је изграђено ново аутобуско стајалиште у центру Велебита, где није до сада постојало, а обновљено је у насељу Војвода Зимоњић.
1
Фото: Dnevnik.rs

За изградњу два аутобуска стајалишта утрошено је 600.000 динара, а по завршетку радова обишли су их челници локалне самоуправе. 

Члан Општинског већа Кањиже за комуналну делатност Марко Ждеро најавио је да ће се у наредном периоду плански радити на измени аутобуских стајалишта и изградњи нових тамо где их нема. У плану је да у најскорије време аутобуска стајалишта буду изграђена у насељима Мале Пијаце и Мали Песак.

- Ово нису велика улагања али су од изузетног значаја за мала насеља, јер су мештани упућени на аутобуски саобраћај због путовања у школу, на посао и решавање свакодневних потреба. Битно је да они користе јавни превоз могу да се заштите од ветра и кише, а и аутобуси који саобраћају на овим релацијама имају адекватан простор и место где ће примате путнике - каже Ждеро.

Председница Савета МЗ Велебит Милица Маљковић каже да се у овом месту цени свако улагање и напредак, па је и изградња аутобуског стајалишта добродошла.

-  У прошлој години асфалтиране су четири улице захваљујући средствима Покрајине и кањишке општине, а због оних који путују важно нам је и аутобуско стајалиште. Имамо два јутарња поласка аутобуса за раднике и ђаке који путују до Кањиже и Новог Кнежевца, као и за њихов повратак у току поподнева, а увече још један полазак. Добро је да имају могућност да у бољим условима него до сада чекају аутобусе - наглашава Милица Маљковић.

М. Мр.

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести