Нова Црвенка прославила свој дан

НОВА ЦРВЕНКА: Житељи Нове Црвенке прославили су у среду Дан свог места, а уједно и Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Како је већ устаљено, гости и домаћини окупили су се испред споменика у центру села, како би тачно у подне положили венац на споменик солунским добровољцима и тако одали помен учесницима у ослободилачким ратовима од 1912. до 1918. године.
њ
Фото: Општина Кула

Председник општине Кула Дамјан Миљанић рекао је да нема бољег места од Нове Црвеке, да се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

-  Нова Црвенка  место које је настало захваљујући солунцима, борцима из Првог светског рата, који су учествовали у пробоју Солунског фронта. Такође, ово је порука да нема малог места, нема ниједног човека, ниједног малог места које ће бити заборављено нити од стране општине, нити од државе - рекао је председник Миљанић.

Фото: Општина Кула

Секретар Месне заједнице Нова Црвенка Милорад Тунгуз рекао је да су организатори ове године учинили све да што свечаније и што лепше обележе 15. септембар, дан веома значајан за Нову Црвенку, општину Кула и  Србију. Тунгуз се захвалио свима који су пружили подршку да се обележи Дан Нове Црвенке на свечан начин.

Гости су уживали у пригодном културно-уметничком програму на бини у центру села, након којег је приређен ручак за све госте у реновираном Клубу пензионера. Обележавање Дана Нове Црвенке завршено је концертом за омладину.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести