Новац из градске касе за 50 повртара

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Јуче су у Агенцији за рурални развој града Сремска Митровица повртарима са територије града уручена решења о додели средстава за суфинансирање набавке семенског материјала. Конкурс је први пут расписала Агенција за рурални развој с циљем да се интензивније користе земљишни ресурси и усмере пољопривредници ка повратској производњи како би користили сертификовани материјал односно декларисано семе и супстрат.
povrce pixabay
Фото: pixabay.com

Поднет је 51 захтев, од тога 50 повртара је испунило услове и остварило право на подстицајна средства . Укупно је додељено око 1.500.000 динара. Једно лице је поднело захтев, и он му је одобрен, за суфинансирање органске биљне производње у износу од 65.000 динара.

“С обзиром на то да је Агенција први пут расписала овакву меру, задовољни смо бројем захтева и свакако ћемо и догодине расписати овакав конкурс, с тим што ћемо са информисањем пољопривредника кренути раније како бисмо имали још више корисника”, објашњава Петар Самарџић, директор Агенције за рурални развој.

Вели да су највише захтева поднели произвођачи паприке, парадајза и бостана, а међу њима је велики број младих пољопривредника, као и жена које се баве повртарством.

Указује да се добијеним средствима покрива значајан део трошкова производе. Неискоришћена средства која су преостала за подстицаје у пољопривреди биће преусмерена за нове мере током јесених радова у пољопривреди.

Љ.М.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Сремска Митровица. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести