Нови Бечеј: Отворени базени с термоминералном водом

НОВИ БЕЧЕЈ: Отворени базени у оквиру хотела „Терме Тиски цвет“ употпунили су досадашњу понуду спа и велнес, односно здравственог туризма заснованог на термо   минералној води високог квалитета у Новом Бечеју. Нови дуго чекани садржаји намењени су туристима и посетиоцима, али и мештанима ове средњобанатске општине.
е
Фото: ТВ Нови Бечеј

- Један од ретких хотела у окружењу, сада са заокруженом понудом, прави је подстрек и наговештај великих потенцијала када је област туризма у новобечејској општини у питању - сматра директор хотела Терме „Тиски цвет” Драгољуб Дорошков. - Ово није обичан базен, већ садржи термо минералну воду и један сан што смо започели још 2015. године, угледао је светлост дана. Направили смо термалне базене, који су врло карактеристични за ово поднебље. Вода са територије Новог Бечеја и Кумана, што су нам потврдили истраживачи НИС-а, најквалитетнија је не само у Војводини, већ и у читавој Србији.

У базенима се рористи искључиво термо минерална вода, потврђује Дорошков. Један базен је димензија 20 х 7 метара, у склопу којег се налази и хидромасажни базен. Ту је и дечији базен, а у склопу хотела постоји и затворени базен 9 х 3 метра као и хидромасажни базен од три метра, парно купатило, две сауне, једна финска, а друга инфрацрвена.

Фото: ТВ Нови Бечеј

- Имамо комплетан садржај који нас чини препознатљивим –вели директор Дорошков и изражава наду да ће грађани из околине, пре свега Зрењанина, Кикинде, порепознати шта је урађено, да не иду у Морахалом, где би на граници провели три сата, већ да дођу у Нови Бечеј. - Цене ће бити приступачне и желимо да направимо нешто у овом нашем Банату, да га оживимо, а да нашим стопама крену и други.

Термо минерална вода стиже са око 600 метара дубине, а сада је у понуди хотела „Терме Тиски цвет” и на отвореном.

- Ова вода има вишеструку корист, како за скелетно-мишићни систем, тако и за лечење кожних болести - истиче др Иван Зец, који ће бити на челу специјалистичко-интернистичке ординације у склопу хотела, а која ће пружати здравствене услуге гостима хотела, али и грађанима општине Нови Бечеј.

У тренутку када је здравство преоптерећено, ово ће бити додатак помоћи здравственој заштити становништва Новог Бечеја, сматра др Зец.

-Здравствени туризам је замишљен да се развија тако што ће у склопу базена у којима је изузетно квалитетна термо минерална вода, у понуди бити и кисеоничка капсула у којој се обавља терапија кисеоником из комплетне кардиолошке и остале прегледе који ће бити у склопу здравственог туризма – потврђује др Иван Зец.

Радно време отворених базена Хотела Терме „Тиски цвет” је радним данима од 10 до 20 часова, а цена карте по особи износи 400 динара. Карте се могу купити на рецепцији хотела без претходне резервације.

М. Сћ

 

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести