Обезбеђено ватрогасно возило за три села општине Бачка Топола

После више година у општини Бачка Топола обезбеђено је ватрогасно возило, које ће користити три месне заједнице - Горња Рогатица, Криваја и Бачки Соколац.
р
Фото: Дневник (Ј. Ивановић)

Добровољно ватрогасно друштво Криваја има проблем због приватизације, и остали су без ватрогасног возила, које се водило на фирму. Ту су се удружиле три месне заједнице и купиле ватрогасно возило које ће користити у случају пожара.

Ватрогасци из Горње Рогатице, Бачког Соколца и Криваје сада могу мирније да спавају, али имају и возило на ком могу да вежбају ванредне ситуације.

Равномерно улагање у све месне заједнице је оно на чему инсистирају општински званичници, који подсећају да је и даље на снази месни самодопринос, који функционише одлично, на задовољство свих.

У делу месне заједнице Панонија постављена је нова водоводна мрежа, док је у Горњој Рогатици реконструисан Дом културе, постављене нове плочице, и изграђен нови водовод у делу насеља. У Његошеву је асфалтирана Пролетерска улица, као и паркинг у центру села, а следе и радови на реконструкцији постојећег спортског терена.

Дом културе уређен је и у Карађорђеву, а у плану је асфалтирање Лењинове улице, наводе у Општини. У Криваји на простору пијаце постављена је нова расвета, док је у Месној заједници Мали Београд изграђен нов амфитетар, као и дечије игралиште.

Томиславци су добили два нова тениска терена, а када је ова месна заједница у питању у плану је асфалтирање пута до сеоског гробља- најављују из Општине. У реконструисаном Дому месне заједнице Бачки Соколац постављен је нови систем климатизације, а у плану је асфалтирање Улице Светог Саве, истичу у локалној самоуправи.

Маша Стакић

 

Пројекат „Јавни интерес у Бачкој Тополи” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести