Oбнова Улице краља Петра у Бешки

БЕШКА: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас радове на комплетној обнови Улице краља Петра у Бешки, у дужини од 1.200 метара. Инвестиција је вредна 53,6 милиона динара, а заједнички је финансирају Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, и Општина Инђија.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

„Ова инвестиција је веома важна за мештане Бешке, целу општину Инђија, али и за развој туризма, јер ову саобраћајницу користе многи туристи који желе да посете Фрушку гору и овај део Срема“, рекао је потпредседник Милићевић.

Он је поновио да Покрајина и Општина Инђија имају изузетну сарадњу, те да су уз заједничко улагање од 760 милиона динара у претходне три године реализовани бројни инфраструктурни пројекти у тој општини.

Милићевић је навео да су улагања у општину Инђија део свеукупне обнове и изградње инфраструктуре у Војводини, коју заједнички спроводе Влада Србије и Покрајинска влада у сарадњи са свих 45 локалних самоуправа у Војводини.

„Велики инвестициони циклус настављамо и у 2020. години. У плану је читав низ квалитетних улагања у путну инфраструктуру, водоводну и канализациону мрежу, здравство, образовање, спортске објекте и објекте социјалне заштите“, рекао је Милићевић и додао да ће Покрајина настојати да обезбеди средства за завршетак спортског центра у Инђији.

Фото: vojvodina.gov.rs

Обиласку радова су присуствовали председник Општине Инђија Владимир Гак и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Гак је нагласио да је Општина Инђија уз подршку Покрајине реализовала значајне пројекте, међу којима је и ова саобраћајница у Бешки изграђена још 1968. године.

Ковачевић је рекао да су сви пројекти које је финансирала Управа за капитална улагања завршени или су потписани уговори. Он је позвао све војвођанске градове и општине са добрим пројектима да конкуришу за средства у новом инвестиционом циклусу.

Улица краља Петра уместо досадашње калдрме добиће асфалт. Саобраћајница ће бити проширена на шест метара како би се ускладила њена геометрија и остварила задата пројектна брзина од 50 километара на час.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести