Обрушио се зид куће уз градилиште у Зрењанину, три породице исељене

ЗРЕЊАНИН: Зид куће у Петефијевој улици у Зрењанину, поред које се налази градилиште стамбено – пословног објекта, обрушио се током викенда.
2
Фото: Ж. Балабан

Овом приликом нико није повређен, а три породице су, из безбедносних разлога, привремено исељене из оштећеног објекта. Грађевинска инспекција је и у недељу и јуче била на терену.

- На лицу места је констатовано да је дошло до урушавања забата на кући која се налази поред градилишта. Наложено је да се огради део објекта у ком је дошло до урушавања и тај део је забрањен за становање. Инспекција ће после сагледавања свих чињеница и налаза са терена наложити даље мере у складу са законом и постојећим прописима - изјавио је начелник инспекцијских служби у Градској управи Зрењанина Милан Јованов.

Недавно је започета изградња новог стамбено - пословног објекта у Зрењанину, који ће се налазити на углу улица Петефијеве и Иве Лоле Рибара. Инвеститор и извођач радова је предузеће „Турбо гас” из Кикинде. Како је раније саопштено, бруто површина објекта износиће нешто више од 7.000 квадратних метара.

Ново градилиште отворено је на месту некадашње управне зграде и магацинског простора трговинског предузећа „Центродуван”. Након гашења те фирме, објекат је био у власништву предузећа „Окрим” Мирка Вучуревића. Руинирани магацин је једно време, док се градска пијаца налазила на старој локацији, служио власницима тезги за смештај робе и мобилијара. Укупна површина парцеле на којој су се налазили зграда и магацин износи нешто више од 1.700 квадратних метара.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести