Обучено дванаест заваривача у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Резултате успешно завршеног пројекта „Обуком до запослења“ јуче су, у Градској кући у Зрењанину, предочили помоћник градоначелника Душко Радишић и директор Техничке школе Ђорђе Клаћ.
д
Фото: Dnevnik.rs

Пројекат је реализовао Град Зрењанин, у партнерству са средњом Техничком школом и Министарством омладине и спорта Републике Србије.

- Заокружујемо причу са успешно завршеним трећим пројектом, за који нам је покровитељ било Министарство омладине и спорта. Прошле године конкурисали смо за обуку заваривача, чија струка је дефицитарна. Пре месец дана завршена је тромесечна обука за њих дванаест, а пет обучених заваривача већ је нашло посао – истакао је Радишић.

Он је подсетио и на претходно успешно завршене пројекте.

- Почели смо још 2014. са пројектом доедукације, за потребе компаније НИС, за позиције кајлаша, бушача, заваривача и радника на торњевима. Радили смо додатну едукацију и за програмере, за потребе ИТ компанија. И тај пројекат успешно је завршен, а сви који су завршили дообуку добили су и посао. На овај начин преквалификујемо младе и успевамо да им обезбедимо посао у нашем граду – наглашава Радишић.

Директор Техничке школе Ђорђе Клаћ подсетио је да ова образовна установа већ годинама, у сарадњи са Градом Зрењанином, учествује у различитим пројектима Министарства омладине и спорта.

- Овакав начин обуке младих људи потребан је у овом моменту и веома је актуелан. Привреда је у експанзији, заваривач је једно од дефицитарних занимања, а ми смо организовали успешну обуку за 12 кандидата, док су двојица одустала из здравствених разлога. Они су стекли основна знања и отворена им је могућност за запошљавање и даље напредовање – нагласио је Ђорђе Клаћ и најавио даље активности на сличним пројектима.

Клаћ је подсетио да је ова школа после десетак година поново уписала струку бравар-заваривач. Најавио је и отварање дела одељења аутомеханичара, за којима се појавила потреба на тржишту рада. Уз то, он истиче да је радна лабораторија у овој школи врхунски опремљена и функционална.

Јуче су дељена и уверења о завршеној дообуци за завариваче. Међу онима који су добили уверење је и Дејан Глигић, који се захвалио свима који су организовали овај пројекат, истичући да је обука била одлично организована. Глигић је већ добио посао и почео је да ради као заваривач у зрењанинској компанији „Шинвоз“.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести