Од другог полугодишта физичко у новој сали у Госпођинцима

ГОСПОЂИНЦИ: Фискултурна сала у склопу Основе школе “Жарко Зрењанин” у потпуности је завршена па се очекује да око 350 ђака већ од другог полугодишта користе објекат за часове физичког васпитања.
gospodjinci.jpg
Фото: Општина Жабаљ

Председник Месне заједнице Борис Страживук каже да се очекује да ће до тада бити обављен и технички пријем објекта, који се градио више година, а заслугом Покрајинске владе која је издвојила  око 20 милиона динара на крају  2017. успео да се коначно и заврши.

"Око фискултурне сале биће изграђене и атлетска стаза и терени за спортове са лоптом, чију градњу већим дело финансира Покрајина у износу од 12 милиона динара док ће Општина Жабаљ дати око три милиона динара", казао је Страживук.

Председник месне заједнице посебно је поносан што је уређено приобаље Језгричке баре, а ових дана посеђене  и мушке тополе и лоптасти багреми дуж пута који води до излетишта током летње жеге у насељу.

"Имали смо ове сезоне и три стотине купача , уредили смо околину и обалу која дуго година није била  одржавана. У сарадњи са ЈП “Воде Војводине” извадили смо муљ, поставили сунцобране и на обали насули песак", казао је Борис Страживук , наводећи да на томе неће стати , већ да ће током пролећа наставити да околину и обалу оплемене новим садржајима.

Пошто сада Госпођинчани имају где да се баве спортом а током лета и купају, Страживук, каже да је сада дошло време, да се поведе рачуна и о друштвеном животу у селу, да би житељи имали где на иду на приредбе, концерте, биоскоп…

"У месту постоји Црквени дом, објекат у власништу Српске православне цркве у Госпађинцима, која је рада да нам уступи зграду сада запуштену и у чије реновирање Општина Жабаљ намерава да уложи милион и по динара. Радови на реконструкцији објекта требало би да почну на пролеће и брзо азврше, па ће село добити и место за изласке", наглашава председник Месне заједнице у Гопсођинцима Борис Страживук.

З. Делић

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Жабаљ . Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести