Оџаци растерећују главну саобраћајницу

ОЏАЦИ: Локална самоуправа Оџака планира да поправком путне инфраструктуре и улагањем у пут који пролази кроз Оџаке, али и индустријску зону, постигне растерећење главне саобраћајнице у виду обилазнице, рекла је за „Дневник” Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци.
1
Фото: Dnevnik.rs

- Имамо проблема са израдом планске документације која је застарела, те смо ушли у процес измене плана генералне регулације насељеног места Оџаци. Радимо нови план у сарадњи са Заводом за урбанизам Војводине, јер је последњи рађен 2011. године, а од тада су се потребе промениле -  каже Васиљковић. – У склопу генералне регулације насеља Оџаци биће урађен и план пута између насеља Оyаци и Лалић. Планска и пројектна документација се ради и за пут Бачки Брестовац - Српски Милетић, који ће са друге стране општине скратити пут, тачније боље повезати два насељена места. Након израде документације, очекујемо помоћ виших нивоа власти, да би се пројекти реализовали.

Већ је у току друга фаза изградње пута Бачки Грачац - Крушчић. Прва фаза тих радова завршена је пре годину и по дана у дужини од 3,3 километра на територији катастарске општине Бачки Грачац.


Скоро 90 милиона за Техничку школу

Ових дана председница општине Оџаци Латинка Васиљковић потписала је уговор за реализацију пројекта санације објекта Техничке школе у Оџацима. Вредност пројекта је 88,9 милиона динара без ПДВ-а, а средства ће обезбедити Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима у оквиру Програма обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравља и социјалне заштите.  Пројекат спроводи општина Оџаци, а предмет уговора је уређивање међусобних права и обавеза уговорних страна у вези са преносом и коришћењем средстава за реализацију пројекта санације објекта Техничке школе.


- Настављамо пројекат по споразуму који смо потписали са општином Кула. Ради се друга деоница пута, 726 метара на територији наше општине и 975 метара у кулској општини. Извођач радова је уведен у посао, али је киша одлагала радове. Овим путем постижемо бољу повезаност с Кулом, што погодује пољопривредницима, али и грађанима.

М. Стакић

Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести