Оџаци у пројекту који финансира Европска унија

ОЏАЦИ: Пројекат под називом „Да сваки Ром има дом” један је од значајнијих у општини Оџаци. Финансира га Европска унија, а кофинансира Влада Републике Србије, односно Министарство финансија.
odzaci, Dnevnik/Jelena Ivanović
Фото: Дневник/Јелена Ивановић

" Локална самоуправа учествује са 15 одсто у пројекту под називом „Да сваки Ром има дом” вредном преко милион евра", каже Латинка Васиљковић, председница општине. Реч је о решењу за поднасеље у Богојеву у којем живе 34 ромске породице.

Насеље је изграђено 1967. године после поплава и услови живота су нестандардни, те су Оyаци конкурисали прошле године, и једино ова општина у западној Бачкој и Стара Пазова добили су средства.

"Уговор је потписан у јуну, а његова коначна реализација биће у фебруару 2019. године, када ће бити изграђене 34 куће у пет насељених места на територији општине Оџаци где ће породице коначно добити кров над главом какав доликује", каже Васиљковић. 

Није општина Оyаци једина која има проблеме са пијаћом водом. Минулог лета био је смањен капацитет у снабдевању у самом насељеном месту Оyаци, али проблем ће бити решен идуће године, најављују из локалне самоуправе, јер ће се улагати у инфраструктуру у Оџацима али и по селима, где су због проблема са водом, изграђене еко- чесме.

Месне заједнице саме издају приоритете проблема за решавање, пријављују локалној самоуправи, након чега се приања на њихово решавање. Лане су санирани тргови по селима, у изградњи је црква у Каравукову, што ће се наставити и у наредним годинама. План је да се идуће године ради на санацији јавних зграда, односно фасада, за шта су добили директно помоћ од председника државе. 

М.Сћ

Фото: Ј.Ивановић

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Оџаџи Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести