Одмориште за бициклисте: Изложба дечјих радова на тараби у Баноштору

У понедељак, 28. октобра, у 15.30 часова у одморишту за бициклисте у Баноштору, Светозара Марковића 104 ( друга ћуприја од фудбалског терена) биће отворена изложба дечјих радова на тараби и фотографија бициклиста.
Banostor/Jelena Ivanovic
Фото: Banostor/Jelena Ivanovic

У питању је пројекат Одмориште за бициклисте, који „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ ради у сарадњи са Удружењем за заштиту и добробит животиња „Арка“.

Наиме, Баноштор се налази на траси најпознатије европске бициклистичке руте Еуровело 6 којом бициклисти иду чак до Црног мора. У одморишту они имају прилику да предахну, обаве хигијенске потребе и упознају се са активностима „Нови Сад 2021“. Ту могу да се баве и креативним радом и те радови касније се приказују на изложби. Одмориште служи и као својеврстан културни сателит будући да у Баноштору нема пуно културног садржаја. Овај пут је уприличена еколошка радионица за децу и у понедељак ће бити приказани радови са те радионице, као и радови бициклиста.

У радионици су учествовала деца из О.Ш. „Јован Поповић“ из Сусека, одељење Баноштор, П.У. „Љуба Станковић“ из Беочина и вртића „Лабудић“ из Баноштора и „Звездице“ из Черевића.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести