Одржан меморијални турнир у сећање на погинулог полицајца из Госпођинаца

ЖАБАЉ: Други Меморијални турнир у малом фудбалу „Дарко Додић” одржан је у жабаљској спортској хали, у организацији Синдиката српске полиције, с циљем да се очува сећање на погинулог полицајца из Госпођинаца, који је трагично настрадао у саобраћајној несрећи током новогодишње ноћи пре две године.
д
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом, у присуству многобројних учесника и посетилаца, колега и пријатеља, породици покојног Додића уручен је поклон дрес ФК „Војводина”.

За учешће се пријавило 17 екипа из свих крајева Србије – из Ниша, Чачка, Ужица, Панчева, Новог Сада, Сремске Митровице, а део учесника чиниле су цивилне екипе, односно породица и пријатељи покојног Дарка, што ће бити пракса и наредних година, како манифестација не би изгубила меморијални карактер.  Отварању турнира присуствовали су и челници МУП-а и Полицијске станице Жабаљ, председник Месне заједнице Госпођинци и представници Синдиката српске полиције.

Председник Синдиката српске полиције Лазар Ранитовић каже да им је, поред основног синдикалног деловања, важна  одредба у статуту, која се односи на колеге које су изгубиле живот.

- У сваком делу Србије организујемо меморијалне турнире, да бисмо отргли од заборава наше колеге. О овом турниру највише говоре многобројне екипе које су дошле да дају подршку, а ми породици Дарка Додића обећавамо да га никада нећемо заборавити и да ћемо увек чувати сећање на њега - нагласио је Ранитовић.

Председник Месне заједнице Госпођинци Борис Страживук подсетио је да је Дарко био за пример како млађим генерацијама, тако и старијима.

Фото: Dnevnik.rs

- Био је пре свега добар човек, велики пријатељ и другар који је био спреман увек и у свакој ситуацији да помогне. Увек је био ту за све нас, долазио је на сваки турнир и сваку манифестацију, на сваку утакмицу нашег госпођиначког ФК „Јединство“. Треба да се угледамо на Дарка, који је био веран свом послу, одан поштен и частан -, казао је Страживук и захвалио се Полицијској станици Жабаљ што чува сећање на великог човека и пријатеља.

Председник регионалног центра Синдиката српске полиције Нови Сад и службеник Полицијске станице Жабаљ Сандри Вучић иницирао је пре годину дана одржавање овог турнира, а присутнима је поручио да је Дарко то заслужио.

Храброст и одлучност особине су које су красиле Дарка Додића, као и спремност да изврши најсложеније задатке. Како су поручиле његове колеге, као такав остаће у сећању свих припадника службе који су га познавали.

Настрадали Дарко Додић живео је у Госпођинцима, а радио је у Полицијској станици Жабаљ. Родом је из Пирота, а за посао полицајца определио се угледајући се на свог оца Живка. Сплетом трагичних околности, остао је ненадокнадив губитак за све, а највише за његове најмилије – супругу Наташу, сина Андрију, ћерку Анђелу и мајку Ружицу.

М. Рашић

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести