Омладина добила свој кутак

БАЧКА ПАЛАНКА: У оквиру бачкопаланачког Спортско – рекреационог центра „Тиквара“, у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића, отворен је нови простор Канцеларије за младе. Пресецањем врпце

својеврсни клуб за омладину отворио је председник општине Бачка Паланка Александар Ђедовац. Овим је реализован пројекат „Мој кутак – простор за младе“, а реч је о 37 квадратних метара који су уређени средствима које је обезбедило Министарство за омладину и спорт.  - Непуних 1,2 милиона динара је одобрило Министарство, а наш удео су просторије и новац за санацију крова, па када се томе дода и милион динара намењен за активности Клуба види се да је реч о озбиљном подухвату - рекао је овом приликом Ђедовац.

Директор „Тикваре“ Дарко Божовић упознао је госте и са чињеницом да ће Клуб имати на располагању још око 100 квадрата на спрату ове зграде која је тик уз отворене спортске терене, а да су радови на адаптацији у току, у шта су се гости и уверили.  - Ово је за све нас велики успех, јер су до сада за средства Министарства могле да конкуришу само општине из четврте категорије, односно неразвијене средине, а сада помажемо све оне који покажу иницијативу за формирање Клуба за младе - рекао је Удовичић видно задовољан оним што је урађено у Бачкој Паланци.

Домаћини су министру поклонили једну слику овдашњег приобаља Дунава и напоменули да је вредност поклона испод 50 евра.У новим просторијама млади ће имати бесплатан интернет, моћи ће овде да се друже, а простор је предвиђен за организовање семинара, курсева и радионица док ће у једном делу бити и смештајни капацитети за госте. У овој општини већ делује 15-так омладинских удружења са око 300 активних чланова, а финансирају се на основу пројеката као и друга удружења грађана којима је укупно намењено око 12 милиона динара из општинске касе.

М. Суџум

 

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести