Општина Ада помаже талентима и угроженима

АДА: Локална самоуправа општине Ада је саопштила резултате конкурса за додељивање помоћи талентованим ученицима и студентима са територије општине Ада, који је спровела слично као претходних година, а управо је расписан конкурс за додељивање помоћи материјално угроженим ученицима и студентима.
1
Фото: Sajt Opstine Ada

На конкурсу за таленте су права учешћа имали ученици средњих школа и студенти основних студија и студија другог степена. На основу утврђених услова и критеријума за доделу помоћи по окончању конкуса утврђена је ранг листа кандидата. Укупно се пријавило 104 кандидата, од којих су прописане услове задовољили њих 96.

Листа ученика и студената који су испунили услове за доделу помоћи објављена је на сајту општине Ада, www.ada.оrg.rs. Подршку из општинске касе остварила су 54 средњошколца у износу од 5.000 до 8.000 динара, док ће 42 студента добијати месечну подршку од 9.000 до 13.000 динара.

- Свима који су се пријавили на конкурс желимо много успеха и истрајности у стицању нових сазнања – рекао је председник општине Ада Золтан Билицки.

По расписаном конурсу за помоћ материјално угроженим ученицима и студентима рок за достављање пријава је 7.јун. Пријаве се подносе Општинској управи Ада, Одељење за општу управу, друштвене делатности и заједничке послове, 34430 Ада, Трг Ослобођења 1, поштом, или у канцеларији број 29.

М. Мр.

Пројекат „Јавни интерес у општини Ада“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Ада. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести