ОПШТИНА БЕОЧИН СУФИНАНСИРА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ Промене на 49 кућа и станова

БЕОЧИН: Након спроведеног општинског конкурса о суфинансирању програма енергетске санације, у седишту беочинске општине потписано је 49 уговора.
1
Фото: И. Адемовски

Домаћинстава су тиме остварила право да по повољнијој цени замене врата, прозоре, поставе изолацију, уграде ефикасне котлове и соларне панеле. Уговори су потписани и са десет фирми које грађани могу да ангажују приликом спровођења мера енергетске санације.

Документа је уручила председница општине Беочин Биљана Јанковић и истакла да је за подршку грађанима програмом издвојено укупно седам милиона динара,  од којих је из општинског буџета опредељено 3,5 милиона динара, док је Министарство рударства и енергетике определило још толико.  

- Ово је трећа година да спроводимо мере енергетске санације и драго ми је да се код нас успоставља континуитет и добра пракса пружања оваквих услуга путем јавних конкурса - рекла је Биљана Јанковић и додала да је одзив грађана био добар и све је више задовољних корисника који по повољнијим условима могу да остваре то право.

Према њеним речима додатна повољност за фирме је да када једном потпишу уговор о сарадњи на спровођењу мера енергетске санције, не морају поново да пријављују учешће на наредним јавним позивима, а грађани који нису у овом кругу конкурисали, имаће могућност да се пријаве и током ове године.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести