Општина Кањижа продаје пет станова

КАЊИЖА: Одборници Скупштине општине Кањижа донели су одлуку о ребалансу буџета за ову годину, према којем су укупни приходи у општинској каси утврђени у износу од 974,8 милиона динара што је умањење за 6,24 одсто, док су расходи и издаци планирани у износу од 1,065 милијарди динара што је умањење за 6,51 одсто у односу на раније утврђени буyет од 1,138.804.032 динара.
kanjiza, Dnevnik/M. Mitrović
Фото: Dnevnik.rs

Ребалансом је планиран буџетски дефицит од 88,5 милиона динара.

Руководилац Одељења за буџет и финансије Тамаш Пакаи образложио је да је до промене дошло због утицаја пандемије изазване коронавирусом на буџет, пре свега због смањења трансфера са виших нивоа власти, али и због умањења прихода од “нафтне ренте” услед смањења цена сирове нафте на светском тржишту.

До краја септембра остварен је приход у општинској каси од 606 милиона динара, што је око половине првобитно планираних прихода за ову годину.

 

Општина Кањижа продаје по један двособан стан у Трешњевцу и Мартоношу, два двособна стана у Хоргошу и један трособни у Кањижи

Одборници су донели одлуку за објављивање јавног огласа за продају пет станова у власништву општине, спровођењем поступка прикупљања писмених понуда. У питању су по један двособан стан у Трешњевцу и Мартоношу, два двособна стана у Хоргошу и један трособни у Кањижи. Образложено је да за те станове нема заинтересованих за коришћење у закуп, нити се могу користити у привредне сврхе.

Они ће се за продају понудити по процењеној тржишној вредности. Најскупље је процењена почетна цена за стан у Кањижи 3,2 милиона динара, за станове у Хоргошу 2,1, у Трешњевцу 1,4 милиона динара и Мартоношу 908.000.

Донета је одлука о добитницима јавних признања општине Кањижа за ову годину. Добитник признања “Про урбе” је уметник Иштван Фујкин из Кањиже, а повеља захвалности економиста у пензији Карољ Кермеци из Кањиже, просветна радница у пензији Катарина Маћко из Мартоноша и председница удружења “Завичајна кућа традиције” Рожа Жолдош из Тотовог Села.

Добитник Плакете “Јувентус - Про урбе” за младе стручњаке је Криштоф Мухи из Кањиже. Признања ће добитницима бити уручена сутра на свечаној седници Скупштине општине поводом 20.октобра Дана општине Кањижа.

 

М. Митровић

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести