Општина Ковачица наградила најбоље на конкрусу у част Михајла Пупина

КОВАЧИЦА: Додељене су награде ауторима најуспешнијих радова на конкурсу „Михајло Пупин - родољуб, научник и хуманиста”, који већ традиционално у част славног научника расписује Савет за културу општине Ковачица, уз подршку Дома културе „Михајло Пупин” из Идвора. Конкурс је ове године имао и подтему „Очување писма и језика као темељ опстанка народа”. 
1
Фото: Општина Ковачица

Пристигао је велики број радова тако да комисији није било лако да их вреднује. Награде су у Галерији наивне уметности у Ковачици уручили заменик председника СО Стелиан Балан, председник Савета за културу Бранислав Атанацковић и помоћница председника ковачике општине Маријана Мелиш. 

У конкуренцији радова ликовне уметности за основце прва награда припала је Лидији Наом Царан из Уздина, друга Стефану Нинићу из Панчева, док је трећу награду добила Миа Поповић из Панчева. Од средњошколаца Никола Лав Брцански добитник је „Велике награде конкурса - Гран при”, награђене су још Петра Рокнић из Панчева и Мариса Маран из Гимназије „Михајло Пупин” из Ковачице, а трећу награду добили су Виктор Бртка и Тијана Тот из ковачичке Гимназије „Михајло Пупин” 

Златна плакета за групни рад мозаик Михајла Пупина припала је ученицима Гимназије која носи име научника, а специјална награда Предшколској установи „Колибри” из Црепаје. У области визуелне уметности специјална награда додељена је ученицама осмог разреда основне школе Анђели Ђорђевски и Емилији Векецки из Црепаје. У области уметности наиве  за слику „Мој Идвор” награђена је Ана Дугралова из Падине. У категорији мултимедијалних остварења награђени су Матија Гросу из ОШ „Свети Герогије” из Уздина, Андреј Варга и Урош Станић из ОШ„Жарко Зрењанин” из Боке. 

За најбоље литерарне радове награђени су основци Дуња Закић из  ОШ „Михајло Пупин” из Идвора, Никола Вуксић из ОШ „Моша Пијаде” из Дебељаче, Маријана Годошев из Идвора и Андреј Војиновић из Дебељаче, Наталиа Котваш из Падине и Егон Бан из Дебељаче. 

У категорији одраслих стваралаца прва награда припала је Ђурици Крстину за песме „Идворски руковети”, друга Миливоју Форгићу, а трећа награда припала је Браниславу Чордићу. Посебна награде припале су и наставницима менторима који су анимирали ученика за учешће на овом конкурсу.  М. Митровић 

 

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести