Општина Нови Кнежевац купује зграду „Грађевинара”

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Општина Нови Кнежевац намерава да купи управну зграду Грађевинског предузећа АД „Грађевинар” у стечају, која се налази у ужем центру Новог Кнежевца.
NK zgrada
Фото: Dnevnik.rs

Одборници Скупштине општине Нови Кнежевац су на последњој седници донели одлуку о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својну Општине Нови Кнежевац, методом непосредне погодбе, давањем писмене понуде у виисни купопродајне цене од 2,8 милиона динара.

Објекат „Грађевинара” у стечају се налази у Улици Краље Петра Првог Карађорђевића 65 у Новом Кнежевцу. На парцели од 1.175 квадратних метара налази се управна зграда са три помоћна објекта укупне површине 537 квадратних метара. У претходном периоду безуспешно је спроведено седам поступака продаје преостале имовине „Грађевинара” у стечају јавним надметањем и прикупљањем писмених понуда, пошто није било заинтересованих купаца.

Председник општине др Радован Уверић објашњава да се локална самоуправа суочава са проблемом мањка простора за јавне службе и архиву Судске јединице у Новом Кнежевцу. Поред судске архиве локална самоуправа планира да у управну зграду „Грађевинара” пресели испоставе Фонда за здравство, Националне службе за запошљавања и ПИО фонда, па ће ове ове службе бити лоциране на једном месту, што је према речима Уверића у интересу грађана.

„Куповином ће бити увећана имовина општине, а купопродајна цена је изузетно прихватљива. За разлику од наших претходника, нећемо дозволити да нам објекти пропадају, као што је то случај са бившим хотелом и тепихаром. Планирамо да у будућности преузмемо још неке објекте, како бисмо спречили њихово даље пропадање“, каже Уверић.

Када се испразни дворац Сервијски-Шулпе који је под заштитом државе, где је до скоро био смештен Суд, како је најавио Уверић, Општина ће затражити од Министарства правде да јој се додели та зграда, како би на адекватан начин бринула о дворцу који већ деценијама пропада.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 118.4426
Најновије вести