Општина Рума новчано наградила најбоље ђаке

РУМА: Традиционално, на Видовдан, у румском Културном центру „Брана Црнчевић”, уручене су награде најбољим ученицима основних и средњих школа.
Ruma, Gradski trg Foto: Dnevnik.rs/B. Lučić
Фото: Dnevnik.rs

Поред доделе Вукових диплома и похвалница, Општина Рума издвојила је близу пола милиона динара како би и новчано наградила сав напоран рад и труд који су румски ђаци, заједно са својим професорима, уложили у досадашње образовање.

Награђено је укупно 94-оро ученика што вуковаца, што ученика који су на републичким такмичењима освајали једно од прва три места. Новчану награду од 5.000 динара примило је 88 ученика, а шесторо ђака награђено је са по 6.000 динара, јер имају и Вукову диплому и награду са државног такмичења.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић честитао је ученицима на успеху и поручио да су то млади људи на које Општина Рума рачуна као на носиоце њеног развоја у времену које долази. Награде најбољим ученицима уручила је Александра Ћирић, заменица председника општине.

-  Ова школска година је била заиста тешка за све ђаке. Иако нису похађали наставу у редовним условима, успели су да савладају градиво и да постигну тако добар резултат и на бројним републичким такмичењима – рекла је Александра Ћирић. В. Х.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести