Општина Темерин најавила, спорна фарма се сели

ТЕМЕРИН: Да је пронађено решење за проблем са фармом свиња „Темерин Аграр д.о.о”, грађани и јавност сазнали су из саопштења које је Општина Темерин објавила на свом званичном сајту.
s
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о фарми која се налази практично у насељу Старо Ђурђево, а због чијег су нерегуларног рада и загађења ваздуха, воде и земљишта, грађани протестовали.

„Са великим задовољством обавештавамо све наше суграђане да је пронађено решење за проблем са фармом свиња „Темерин Аграр д.о.о”.” наводи се у саопштењу и додаје да је одржан радни састанак са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем коме су присуствовали председник општине Темерин Младен Зец као и закупац и власник фарме „Темерин Аграр д.о.о”.

„Тема састанка била је исељење фарме са тамошње локације. На састанку је обећано и договорено да ће се фарма иселити најкасније до 20. децембра 2021. године. Ускоро ћемо то добити и написмено од представника фирме „Темерин Аграр д.о.о”, наводи се у саопштењу Општине Темерин.

Годинама уназад становници општине Темерин имају проблем са овом фармом и непријатним мирисима који се шире са ње, те се надамо да ће овим решењем грађани општине Темерин имати бољи и квалитетнији живот, као што смо им то својевремено и обећали, поручили су из локалне самоуправе.

        В. Х.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести