Општина Темерин: Сваком ђаку машинцу месечни џепарац

ТЕМЕРИН: Општина Темерин већ трећу годину заредом додељује подстицајна средства ученицима са територије ове општине, који први пут уписују прву годину машинског смера Средње школе „Лукијан Мушицки” за профиле заваривач, оператер машинске обраде.
lukijan musicki
Фото: Dnevnik.rs

Ове школске године 34 ученика из општине Темерин примаће по 5.000 динара месечно, наредних десет месеци, колико траје школска година.  Одлука о додели подстицајних средстава за ученике машинског смера усвојена је 2014. године, а све у циљу афирмације таквих смерова због развијене привреде.

Средња школа „Лукијан Мушицки” Темерин поред машинских смерова има још и смерове општа гимназија, економски техничар, техничар заштите од пожара на мађарском језику, женски фризер, педикир, маникир.

Смер оператер машинске обраде први пут је отворен ове школске године и настава ће се одвијати по дуалном моделу.

У првом кругу уписа свих 27 места овог смера одмах је попуњено.

Драго нам је што је отварање овог смера изазвало велику заинтересованост код наших ђака и што је смер одмах попуњен. Настава ће се одвијати по дуалном моделу, а пар локалних привредника већ је изразило жељу да помогне овим ђацима и прими их на праксу у своје фирме, изјавила је Корана Миланко, чланица Општинског већа Темерина, задужена за образовање.

Општина Темерин овим подстицајем афирмише машинске смерове и спречава њихово гашење.

По речима Коране Миланко, наставиће се и даље са овом праксом, у нади да ће сваке године бити све више уписаних ученика у овдашњу Средњу стручну школу.

М. Зец

Јанко
26.09.2017 • 13:18
Свака част! Могле би и остале општине да се угледају на Темерин. Будућност је у занатима. Данас не можете наћи доброг мајстора.
EUR/RSD 117.5248
Најновије вести