Отворена три паметна аутобуска стајалишта у Панчеву

ПАНЧЕВО: На станици испод панчевачког Градског услужног центра, испред Националне службе за запошљавање и у Улици војводе Радомира Путника постављена су паметна аутобуска стајалишта.
д
Фото: Град Панчево

Паметна аутобуска стајалишта, својим изгледом и функционалношћу допринеће савременијем и уређенијем изгледу града, а уједно ће потврдити доследно настојање локалне самоуправе да се Панчево „брендира” у зелени и еколошки одговоран град.

Стајалишта су градски пројекат, а произвођач је домаћа фирма „Про-Монт”, која већ неколико година развија паметна стајалишта, клупе и тотеме. Компанија „Меднет” из Панчева донирала је бесплатни интернет који ће путници користити док чекају аутобусе.

Чланица Градског већа Панчева задужена за заштиту животне средине и одрживи развој Катарина Бањаи објашњава да су у овој фази постављена три паметна аутобуска стајалишта опремљена соларним напајањем, захваљујући којем ће грађани на њима моћи да допуне своје мобилне уређаје уз помоћ уграђених УСБ прикључака.

- Стајалишта имају и сопствену ЛЕД расвету и интернет конекцију, која је поклон интернет провајдера „Меднет” из Панчева, а сви предвиђени прикључци и расвета користиће сунчеву енергију – рекла је Катарина Бањаи.

Паметне аутобуске станице се монтирају брзо и једноставно на било коју жељену локацију у граду или ванградској средини.

Љ. М.

 

Пројекат Панчевачка хроникареализовала је Панонија медиау сарадњи са Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести