Пакетићи паорском подмлатку у Кањижи

КАЊИЖА: Аграрна унија општине Кањижа је девету годину заредом организовала доделу празничних пакетића за децу младих пољопривредника са подручја кањишке општине.
Podela paketića deci mladih poljoprivrednika Foto: M. Mitrović
Фото: Подела пакетића деци младих пољопривредника Фото: М. Митровић

Велика сала Градске куће је била препуна, јер је обухваћено преко150 деце до десет година старости, који су у друштву родитеља дошли на свечаност.

Празничне честитке упутили су им председник кањишке општине Роберт Фејстамер и члан Општинског већа за ресор пољопривреде Ервин Хужвар, као и председник Аграрне уније општине Кањижа Александар Стојановић, а паорски подмладак посебно је обрадовао Деда Мраз поделом пакетића. 

Аграрна унија општине Кањижа радост за паорски подмладак приређује уз подршку локалне самоуправе општине Кањижа.

- Први у околини смо увели праксу да поклањамо пажњу деци младих пољопривредника који су остали или су се вратили да живе на селу. Признање одајемо посебно младим мајкама које рађају и подижу овако прелепу децу, иако су без права на породиљско одсуство и дечији додатак. Све већи број деце обухваћено овим празничним даривањима причињава велику радост и богатство и потврђује да млади пољопривредници мисле на подмладак, јер без младих нема опстанка села и пољопривредне производње - наглашава председник Аграрне уније општине Кањижа Александар Стојановић.

Аграрне уније општине Кањижа окупља 12 цивилних организација пољопривредника, односно 2.000 регистрованих пољопривредних газдинстава. У оквиру ове асоцијације пољопривредна газдинства опслужује Саветодавну службу која прошле године обрадила око 7.400 предмета, што говори да се сваки пољопривредни произвођач обраћао за помоћ два или три пута у вези субвенција за биљну производњу, за стичартсво и за остале културе.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести