Пантранспорт ускоро преузима превоз у Панчеву

ПАНЧЕВО: До недавно одржаног састанка радника АТП-а, односно представника синдиката „Независност”, са градоначелником Панчева Сашом Павловим, дошло је због неспоразума.
в
Фото: 013.info

Како за „Дневник” каже градоначелник Павлов, радници су се жалили због неисплаћених плата које су им, заправо, легле на рачун у петак у току дана, непосредно пред састанак, те су искористили прилику да на сусрету разговарају о ономе што очекаје то предузеће.

- Новац из буџета за први квартал њихових плата био је обезбеђен, али нико није очекивао да ће доћи до пандемије - појашњава градоначелник Павлов због чега је дошло до кашњења плата радницима АТП-а, јавног саобраћајног предузећа чији је стопроцентни оснивач Град Панчево. - За месец и по дана, ново предузеће „Пантранспорт”, које је настало као јавно-приватно партнерство са Градом, треба да добије лиценцу и крене са обављањем јавних делатности, тако да је тренутно уговор са њима у процесу реализације.

На састанку је речено и да ће Скупштина града током ове недеље ребалансом буџета обезбедити неопходна средства за исплату зарада запосленима у АТП-у, те да ће други део априлске плате лећи на рачуне око 25. маја.

Фото: Дневник/В. Фифа
На састанку је речено и да ће Скупштина града током ове недеље ребалансом буџета обезбедити неопходна средства за исплату зарада запосленима у АТП-у, те да ће други део априлске плате лећи на рачуне око 25. маја

- Градоначелник је обећао да ће ребалансом бити обезбеђена мајска и део јунске плате, јер се очекује да у јуну превоз путника од АТП-а преузме нова приватна фирма - рекао је потпредседник синдиката „Независност” Томислав Карин, преносе локални медији.

Град Панчево и конзорцијум приватних компанија склопили су пре ванредног стања уговор о јавно-приватном партнерству којим ће АТП престати са радом, а са новим аутобусима прорадиће „Пантраспорт”. Такође, део уговора налаже и да се главна станица исели из центра града на периферију.

Иначе, док је трајао полицијски час, АТП је ограничено возио углавном медицинске раднике и пацијенте за дијализу. Након укидања ванредног стања наставило се са саобраћањем свих категорија по реду вожње који важи током зимског периода када, као и сада, нема наставе због чега је и мање ђака. Наравно, све то уз предвиђене мере заштите.

- Сада смо на до 30 процената промета уобичајеног за ово доба године, у саобраћају је мање возила а, због смањеног обима посла, инсистира се да користе годишње одмори за 2020. годину - каже Карин.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести