Пехар Бокуну за аутентичност пежоа из 1972. на сусрету у Хрватској

СОМБОР: Чланови сомборског клуба љубитеља старовременских возила боравили су прошлог викенда на сусрету олдтајмераша у суседној Хрватској, тачније у Гарешници крај Дарувара.
o
Фото: Dnevnik.rs

Тамошњи клуб љубитеља старовременских возила „Курбла“, који је и био организатор богатог викенд програма, спада у један од најбоље организованих таквих удружења у суседној земљи, а њихов традиционални годишњи сусрет је једно од најмасовнијих окупљања фанова оваквих возила. Тим пре је већи успех сомборских олдтајмераша, који су за свој експонат изложен у Гарешници, аутомобил пежо 204 из 1972. године рестауриран у аутомеханичарској радионици „Цитроен - Бокун“, односно радионици свог власника Драгана Бокуна, који је уједно и председник сомборског олдтајмер-клуба, освојили пехар као признање за аутентичност возила.

Били смо заиста лепо примљени у Гарешници, а наше тамошње колеге којима је ово било јубиларно, 15. окупљање су ме уверавале да су већ чули за наш годишњи скуп, те да их можемо очекивати на пролеће у Сомбору, каже Драган Бокун, који је прешавши скоро 400 километара у само једном правцу у времешном пежоу уједно обезбедио организаторима скупа у Гарешници епитет међународног.

Како додаје, добили су и обећања заљубљеника у старовременска возила из Загреба, али и најмасовнијег клуба, оног из Чаковца чије смотре краси преко 200 олдтајмер возила, да ће се одазвати на наш позив, и појавити у априлу у нашем граду на традиционалном сусрету љубитеља старовременских возила.

Бокун наводи да му је чињеница да је својим учешћем промовисао пролећну манифестацију сомборских љубитеља олдтајмер возила и сам град Сомбор, далеко важнија од освојеног пехара за властиту умешност у репарацији легенде француске ауто-индустрије.

Текст и фото: М. Миљеновић

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести