Пета транша прехрамбених пакета за села и салаше у Сомбору: Више новца за социјалу догодине

СОМБОР: Дистрибуција пете транше помоћи за социјално угрожена лица у насељеним местима и салашима на ширем подручју Сомбора кренула је из просторија градске организације сомборског Црвеног крста, којем је једна од поверених делатности и брига о Народној кухињи у којој топле оброке могу добити социјално угрожене породице из самог града.
humano
Фото: Град Сомбор

Када је о хуманитарним пакетима намењеним житељима села и салашких насеља реч, у питању је 550 прехрамбених пакета које ће корисници социјалне помоћи моћи да преузму у својим месним заједницама.

Дистрибуцији прехрамбених пакета за социјално угрожена лица у селима  присуствовао је и заменик градоначелнице Антонио Ратковић, који је истакао да ће локална самоуправа у Сомбору и у наредној години наставити са овом хуманитарном акцијом, јер су већ планирана средства за ову намену у буyету града за 2020. годину.

– За наредну годину град Сомбор је за Народну кухињу и поделу прехрамбених пакета издвојио 18,5 милиона динара, што је за 1,5 милиона више него у 2019. години, тако да Градска управа наставља бригу о социјално угроженом становништву, како у граду, тако и у свих 15 насељених места – рекао је Ратковић.

Као и у претходним траншама, садржај пакета је исти, односно пакети садрже по три килограма пиринча и шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенину, конзервирано поврће и друге прехрамбене потрепштине.     

М. Мћ

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести