Писта за два светска првенства

КАЊИЖА: Такмичарска риболовачка сезона отворена је на каналу Тиса – Палић код Велебита, где ће се у наредном периоду одржати и више значајних међународних такмичења.

На појединачном такмичењу Хоргас купу у суботу у пецању удицом на пловак, учествовала су 53 такмичара из Србије и Мађарске.

Председник Клуба спортских риболоваца Љубомир Кнежевић најављује да ће се овде 9. априла одржати зонско првенство, затим сусрет риболоваца Србије, Мађарске и Француске. На четвородневно такмичење долазе и риболовци Прве лиге Србије, а на такмичарској писти код Велебита предвиђена су и појединачна државна првенства за кадете, јуниоре, ветеране и инвалиде.

- Овде ће се од 5. до 10. јуна одржати два светска првенства. Спремамо се да дочекамо учеснике 19. светског првенства за инвалиде и слабовиде и 10. светско првенство за ветеране. Припреме су у току у сарадњи са представницима локалне самоуправе општине Кањижа и Савеза риболоваца Србије, који је официјелни организатор. Има пуно посла, али све ћемо на време припремити – каже Кнежевић.

Два светска првенства риболоваца за Кањижу јако значајна, јер ће на окупу бити више од 200 људи који се поред риболова баве и бизнисом.
- Да Кањижа жели да плати и окупи толико људи из бизниса тешко би успела, а ови људи долазе о свом трошку. На свим овим риболовачким манифестацијама које ће се код нас одржати остварићемо око 4.000 ноћења, што ће попунити капацитете - истиче Кнежевић.

Спортски риболовци су једнодушни у оцени да су услови на овој деоници канала Тиса-Палић код Велебита изванредни. Канал је ту пре неколико година проширен, има задовољавајућу дубину воде и доста рибе, а добри су му прилази, што су предуслови за велика такмичења. 

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести