Пласман у Српску лигу историјски успех ФК „Борац”

ШАЈКАШ: Генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић уручио је пехар првака Војвођанске фудбалске лиге Југ капитену ФК „Борац“ из Шајкаша, Данијелу Зечевићу.
С. Кнежевић
Фото: С. Кнежевић

Свечано уручење пехара претходило је ревијалној утакмици ветерана ФК „Борац“ и првог тима овог клуба, која је завршена нерешеним резултатом са по два гола у мрежи оба тима. Осим пехара који је преузео капитен, секретар Општинског фудбалског савеза Тител – Жабаљ Боро Сукара уручио је плакету председнику ФК „Борац“ Горану Родићу.

Викенд у Шајкашу био је у знаку прославе титуле и пласмана „Борца“ у Српску лигу Војводина, те је тако на стадиону организовано неколико утакмица свих категорија клуба, које су могли да прате гледаоци уз обезбеђену храну и пиће. Према речима директора ФК „Борац“ Сретка Веселиновића, стадион је био веома посећен.

Фото: С. Кнежевић/Капитен Зечевић преузима пехар

- Ова прослава није посвећена само успеху првог тима, већ смо у њој објединили и успехе свих наших категорија, нарочито млађих који квалитетом и медаљама парирају клубовима из Београда, Новог Сада и места много већим од нашег. За све посетиоце обезбедили смо храну и хладно пиће и колико смо могли да испратимо, кроз стадион је за један дан прошло око две хиљаде људи. Највише пажње прикупила је главна свечаност, додела пехара првотимцима, али су и утакмице пионира и петлића биле доста гледане – рекао је Веселиновић.

Капитен шајкашких фудбалера Данијел Зечевић истакао је да ће освајање титуле бити додатна мотивација да се настави са добрим радом и да ће играчи наставити са успесима.

- Имали смо напорну сезону, али смо се борили и остварили вишегодишњи циљ овог тима. Трофеј који нам је уручен је награда за наш рад и труд, а шанса да играмо Српску лигу је обавеза да напредујемо. Већ наредне недеље почињемо са припремама за прву сезону у Српској лиги и радујемо се утакмицама које нас очекују. Захвалио бих се свим навијачима и грађанима Шајкаша и околних места, који су дошли да поделе нашу радост и увеличају ово славље, али и управи клуба и спонзорима, који су га организовали – истакао је искусни Зечевић и додао да је сигуран да ће шајкашки тим наставити са добрим играма.

Како су већ навикли, фудбалери и чланови управе ФК „Борац“ су успех фудбалера прославили са својим суграђанима, а славље је након целодневне манифестације на стадиону пренето у свечану салу, где су играчи, чланови управе, спонзори и навијачи угостили представнике околних фудбалских клубова, али и оних са којима је „Борац“ играо у претходној сезони, званичнике савеза и остале госте.

Текст и фото: С. Кнежевић

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести